Skippo

Skippo-kerhon vetäjä Pertti Heiskanen                       puh. 040 542 8075

Korttipakkauksen sisältö: 144 korttia numeroitu     1-12 , 18 Ski-Bo korttia

Skippo(Ski-Bo)pelin säännöt:

Pelin päämäärä:

 Saada ensimmäisenä pelaajana pelatuksi kaikki kortit pois omasta pöytäpinosta.

Pelin aloittaminen:

Jokainen pelaaja saa pinon kortteja, jokaiselle tulee 30 korttia, jos pelaajia on 2,3 tai 4, ja jokaiselle tulee 20 kortti, jos pelaajia on 5 tai 6. Jokainen pelaaja asettaa kortit niitä katsomatta kuvapuoli alaspäin oikealle puolelle omaksi pöytäpinokseen. Sitten jokainen pelaaja kääntää oman pöytäpinonsa päällimäisen kortin kuvapuoli näkyviin. Loput kortit asetetaan pöydän keskelle nostopakaksi.

Pelin kulku:

Kortteja ei voi pelata pois pelaajan pöytäpinosta , elleivät ne käy pöydän keskellä olevaan/oleviin kokoamispinoon/pinoihin. Kokoamispinoja rakennetaan siten, että kortteja laitetaan niihin järjestyksessä aloittaen 1:stä jatkaen sitten aina 12 asti. Ski-Bo kortit ovat "villejä2 kortteja, ja niitä voi käyttää pelissä minkä tahansa kortin paikalla. Kun kokamispinoon on saatu pelatuksi kortti 12 ( tai Ski-Bo, joka edustaa tässä korttia 12) kyseinen kokoamispino on valmis ja poistetaan pelistä: Sen paikalle voidaan rakentaa uusi kokoamispino; samanaikaisesti voidaan rakentaa neljää kokoamispinoa. Pelistä poistetun kokoamispinon kortit sekoitetaan ja asetetaan uudeksi nostopakaksi, kun edellinen on pelattu loppuun saakka.

Pelaaja , joka on nuorin, aloittaa pelin ottamalla nostopakasta 5 korttia. Nämä kortit muodostavat hänen kätensä. Jos pelaajan kädessä tai hänen oman pöytäpinonsa päällimmäisenä korttina on 1 tai Ski-Bo kortti, hän voi alkaa rakentaa kokoamis-pinoa pöydän keskelle. Pelaajat voivat kukin vuorollaan asettaa kokoamispinoihin niin monta korttia kuin vain pystyvät. Jos pelaajall on esim. toinen 1- kortti, hän voi aloittaa uuden kokoamispinon, tai hän voi jatkaa aiempaa kortilla 2, sitten 3:llä, 4:llä jne. Jos pelaaja saa pelatuksi kaikki kortit kädestään, hän nostaa uudet 5 korttia nostopakasta ja jatkaa pelaamista. Jos pelaaja ei voi pelata yhtään korttia tai ei halua pelata useampia kortteja, hän päättää vuoronsa pistämällä pois yhden kortin kädestään henkilökohtaiseen poistopinoonsa, näin luoden ensimmäisen korkeintaan neljästä mahdollisesta poistokorttipinosta, jotka hän voi pelin aikana luoda. Poistokorttipinossa voi olla mitä tahansa kortteja missä tahansa järjestyk-sessä.

Jokainen pelaaja aloittaa pelivuoronsa nostopakasta niin monta korttia, että ne täydentävät hänen kätensä viiteen korttiin. Jokainen voi pelata niin monta korttia kuin haluaa, kunhan ne aloittavat kokoamispinon tai jatkavat sellaista. Pelattavia  kortteja nostettaessa on valittava kolme vaihtoehtoa:

♦  päällimmäinen kortti omasta pöytäpinosta ( jos käyttää päällimmäisen kortin    omasta pöytäpinosta käännetään seuraava kuvapuoli ylöspäin)

♦  päällimmäinen kortti mistä tahansa omasta poistopinosta

♦  viisi pelaajan kädessä olevaa korttia

Peli loppuu, kun joku pelaajista saa pöytäpinonsa kortit pelattua. Muilla pöydässä olevilla korteilla ei ole merkitystä.


                           EIKUN PELAAMAAN !