puheenjohtaja Heikki Rönkkö

                                                                               On aihetta juhlaan

Iisalmen Eläkkeensaajien viideskymmenes toimintavuosi alkaa olla lopuillaan. Koronapandemian jatkumisesta huolimatta olemme jatkaneet toimintaamme jokseenkin perinteisellä tavalla. Tavoitteenamme on ollut tarjota paikkakuntamme ikäihmiselle mahdollisuuksia harrastaa ja tavata toisia, samaa elämänvaihetta eläviä, ihmisiä. Yksinäisyyden torjunta on korostetun tärkeää monelle tämän päivän ikäihmiselle. Eläkejärjestöillä on tärkeä tehtävä eläkeläisten edunvalvonnassa. Se tapahtuu  valtakunnnan, piirin ja paikallisella tasolla. Haasteita riittää näinä kiristyvän talouden aikoina.

Juhlimme viisikymmenvuotista toimintaamme keskiviikkona 17.5.2023 kello 13 alkavalla tilaisuudella. Hyvän ympäristön juhlalle tarjoaa perinteinen ja tunnelmallinen Iisalmen työväentalo. Olemme pyrkineet järjestämään juhlallisen, mutta savolaisen lupsakan juhlahetken. Haluamme arvostaa yhdistyksessämme tehtyä työtä, muistella menneitä ja katsoa myös luottavaisena tulevaisuuteen.

Juhlaohjelmamme on yhdistelmä virallisia puheita ja paikallista kulttuuria.  Juhlapuhujaksi olemme saaneet järjestömme toiminnanjohtajan Timo Kokon. Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen. Lisäksi kuulemme tietysti yhdistyksen historiikin Pertti Heiskasen esittelemänä ja seurakunnan terveiset tuo rovasto Arno Toivanen. Kulttuurin puolelta saamme seurata Edvin Laineen koulun musiikkiluokan esitystä, Lapinlahden Eläkkeensaajien kuoroa, oman sketsiryhmän esitystja sekä  haitariduo Pentti Korhonen ja Erkki Kärkkäisen musisointia.

Olemme kutsuneet juhlaamme Eläkkeensaajien Keskusliiton, Kuopion eläkkeensaajapiirin ja toisten eläkkeensaajayhdistyksen edustajia. Lisäksi kutsuttuina on muiden Iisalmen eläkeläisyhdistysten edustajia, läheisimpiä yhteistyökumppaneita ja tietenkin yhdistyksen omat jäsenet.

Uskomme saavamme aikaan lämminhenkisen ja viihdyttävän juhlatilaisuuden.

Juhlan jälkeen alkaa yhdistyksen toiminnassa kesätauko. Tosin ainakin boccia ja kalakerho jatkavat tointaansa  myös kesällä omien ohjelmiensa mukaan

Kiitän kaikkia jäseniämme toimintaamme osallistumisesta kukin omien mahdollisuuksiensa mukaa. Erityiskiitokset kuuluvat hallituksen jäsenille ja eri toimintojen vetäjille. Ilman teidän aktiivisuutta toimintamme ei olisi mahdollista.

Toivotan kaikille lämmintä ja virkistävää kesää! Aloitetaan syyskesällä uusi toimintavuosi uudella innolla!

Heikki Rönkkö